جوابيه مسئول کميته فني و اجرايي تور دوچرخهسواري ايران - آذربايجان به مصاحبه قادر ميزباني با آناج
در پي مصاحبه قادر ميزباني، رکابزن المپيکي تيم شهرداري تبريز با پايگاه اطلاع رساني آناج و انتقاد اين دوچرخهسوار مطرح کشورمان از نحوه برگزاري تور بينالمللي دوچرخهسواري ايران - آذربايجان، مسئول کميته فني و اجرايي اين تور جوابيهاي را صادر کرد.
به گزارش آناج، رسول هاشمکندي، مسئول کميته فني و اجرايي تور بينالمللي دوچرخهسواري ايران - آذربايجان در واکنش به مصاحبه "قادر ميزباني" با پايگاه اطلاع رساني آناج که با تيتر «فدراسيون دوچرخهسواري، فدراسيون پيشگامان است/ شنيدم در کميته فني ميگويند ديگر نميخواهيم از تبريز قهرمان تور ايران - آذربايجان شوند!» منتشر شده بود، جوابيهاي را صادر و در اختيار آناج قرار داد.
متن اين جوابيه به شرح زير است:
"هدف از برگزاري تورهاي مختلف در دنيا نمايش زيرساختهاي کشورها، امنيت و اقتدار، ارتباطات بينالمللي، شناساندن مناطق مختلف و فرهنگ کشورها، رونق توريسم ورزشي، فعال کردن ديپلماسي ورزشي و اهدافي از اين قبيل ميباشد و هيچ برگزار کنندهاي صرفاً بخاطر قهرماني يک تيم يا يک فرد خاص ميليونها دلار خرج نميکند. هر چند قياس توردوفرانس با تور ايران - آذربايجان قياس معالفارق ميباشد اما اگر نتايج اين تور را مورد بررسي قرار دهيد، خواهيد ديد که از سال 1985 هيج فرانسوي اين تور را فتح نکرده. البته همه تورها در دنيا تا حدودي به اين شکل برگزار مي شوند به طور مثال تور چين هايليک که از سال 2002 برگزار مي شود هيچ چيني موفق نشده در آن اول بشود. يا تور لانکاوي مالزي، تور رياست جمهوري ترکيه، تور قطر، تور امارات و صدها تور ديگر که هيچ ورزشکار و يا تيمي از کشور ميزبان در آنها اول نميشوند. ولي برگزار مناسب اين تورها در نهايت هم به نفع کشورهاي ميزبان و هم به نفع توسعه ورزش دوچرخهسواري در اين کشورها ميباشد.
تور ايران آذربايجان عليرغم تمامي نداريها و تحريمها سي و دو سال برگزار شده و اين امر بخاطر همت مسئولين برگزاري تور در طول اين سالها بوده که در همه شرايط پاي کار بودند. در ايران چندين تور به غير از تور ايران آذربايجان برگزار ميشدند که همه آنها عمدتاً به دليل مشکلات مالي تعطيل شدند، در صورتي که اگر با يک ديد حرفهاي برگزار ميشدند با جذب اسپانسرهاي مختلف ميتوانستند به کار خود ادامه بدهند و نهايتاً اين امر باعث پيشرفت ورزش دوچرخهسواري ميشد. جذب اسپانسرهاي داخلي و خارجي در گرو افزايش جذابيت و غيرقابل پيشبيني بودن مسابقه، شرکت تيمهاي تراز اول دنيا و پخش مناسب تلويزيوني تورها است.
متاسفانه در سالهاي اخير شاهد خلاء نسلي در ورزش دوچرخهسواري در کشور هستيم که اين امر باعث افت عملکرد دوچرخه سواري ايران در سطح آسيا شده به طوري که تيم شهرداري تبريز که در سالهاي پيش جزء تيمهاي برتر آسيا بود امسال در رده هفتم آسيا قرار دارد، و اين بخاطر چندين سال سوء مديريت با شگاههاي دوچرخه سواري است که در سالهاي قبل به فکر تشکيل تيمهاي پايه نبودند، و اين مشکلات تنها با طراحي مسير تور قابل حل نيست!
با اين وجود تور ايران آذربايجان داراي امتيازات ميزباني تاثيرگذاري براي تيمهاي داخلي به ويژه دوچرخهسواران تبريزي است. مثل شرايط آب و هوايي خاص شهر تبريز و ارتفاع 1400 متري شهر تبريز که چالش بزرگي براي اکثر تيمهاي خارجي به حساب ميآيد و همچنين مرحله سرنوشت ساز سال قبل يعني مرحله تبريز – سرعين که همه نتايج انفرادي و تيمي کل تور در آن مرحله به نفع تيم شهرداري تبريز رقم خورد بدون هيچ تغييري حفظ شده تا فرصت مناسبي براي موفقيت تيم شهرداري تبريز فراهم شود.
در پايان لازم بذکر است که بعد از برگزاري مناسب تور مطابق با نرمهاي جهاني که توسط اتحاديه جهاني دوچرخهسواري تعيين و از طريق نماينده اين اتحاديه در تور ارزيابي ميشود، هميشه موفقيت تيمهاي داخلي به ويژه تيمهاي تبريز از اولويتهاي مسولين برگزاري تور ايران - آذربايجان بوده است."